Supernopea camembert-fondue on varmasti illanistujaisten hitti tänä syksynä. Keksilajitelma, muutama hedelmä ja marja juuston kaveriksi niin hitti on taattu. Mutta jos vielä haluat kruunata tarjottavasi, valmista punaviinikinuski.
Uunissa pehmitetty camembert-kiekko sulaa sisältä fonduemaisen pehmeäksi ja on herkullista keksien tai tuoreen leivän päällä. Uuniin menevää juustoa voi maustaa upottamalla juustoon tuoreita yrttejä, vaikkapa rosmariinia tai timjamia. Päälle voi halutessaan kaataa vielä lorauksen viiniä.
Lisää juustotarjottimelle mieleisiäsi hedelmiä, marjoja, pähkinöitä, kuivahedelmiä tai jopa coctailkurkkuja.
- - - - - - - - - - - - -
4-6:lle hengelle
iso kiekko camembert-juustoa puurasiassa
lajitelma erilaisia suolakeksejä
tuoretta pehmeää leipää
2 päärynää
pieni rasia mansikoita
4 tuoretta viikunaa
tai muita hedelmiä, marjoja, pähkinöitä...
Poista paperi juuston ympäriltä ja vuoraa leivinpaperilla juustorasian pohja ja reunat. Puinen rasia on kaunis ja kestää olla pienen hetken uunissa. 175-asteisessa uunissa juusto saa levätä keskitasolla sen aikaa että sisus on täysin pehmentynyt. Voit tarkistaa sen terävällä veitsenkärjellä.
Punaviinikinuski
1 dl sokeria
1 rkl ruskeaa siirappia
1 dl punaviiniä
1 ½ dl kuohukermaa
Lisää kaikki aineet yhtäaikaa kattilaan, anna kiehahtaa ja laske lämpöä. Anna kuplia ja kinuskin sakeutua riittävästi. Sekoita välillä.
Uunissa lämmitettyä camembertia on pitänyt kokeilla jo pitkän aikaa, mutta punaviinikinuskia en olisi huomannut tehdä! Kuulostaa ihanan syksyiselle, pitäisköhän tehdä jo ensi viikonloppuna (ja syödä kokonaan yksin;)
VastaaPoistaYksin tai yhdessä, varmasti menee! :)
PoistaPunaviinikinuski..! Huh, pakko kokeilla, yhdistyyhän tässä kaks lemppariasiaa maailmassa! :D
VastaaPoistaAika yllättävää että nämä kaksi voidaan tosiaan yhdistää. Lopputulos on yllätyksellinen ja hyvä!
PoistaUunicamembert on niiiiin hyvää! ja tuo kinuski saa minut melkein avaamaan viinipullon maanantaiaamuna :)
VastaaPoista