Tarvitset:
n. 10 kpl kotimaisia omenoita
3 rkl sitruunamehua
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½-1 tl kanelia
1 dl vettä
muutama voinokare
Kuori ja kuutioi omenat. Laita uuninkestävään kannelliseen vuokaan. Mausta sitruunanmehulla, sokerilla, vaniljasokerilla ja kanelilla. Kaada päälle desi vettä ja laita muutama voinokare omenoiden pinnalle. Anna omppujen muhia uunissa keskitasolla 200 asteessa ainakin tunti.
Perinteisesti minä syön uuniomenakompottini vaniljajäätelön ja keksimurun kanssa. Ylimääräisestä saa täytettä piirakoille tai pikapiirakan levittämällä hilloa lehtitaikinalevyn päälle.
Liian hyvää ja helppoa!
Voi ihana! On teillä mahtanut olla huumaava tuoksu kotona - tuoreet omput ja uunissa muhiva kompotti...
VastaaPoistaNo voi kyllä! ;)
Poista