perjantai 28. syyskuuta 2012

Friteerattua bataattia ja kanaa

Tämän viikonlopun aloitus pukattiin käyntiin rasvaisella muttaa oikein maistuvalla setillä. Friteerattua makeaa bataattia ja pinnalta rapeaa ja sisältä mehevän pehmeää kanaa. Halusin löytää friteeraustaikinan ohjeen mikä on takuurapea vielä uunissa paistamisen jälkeen. Ja löysin sen allrecipes.com -sivustolta. Tämä on aivan loistava frittitaikina, sopii varmasti muullekkin kuin kanalle.

- - - - - - - - - - - - - -

Kahdelle

Tarvitset:

kokonainen keskikokoinen bataatti
kaksi ohuen ohutta kanan rintafileepihviä
suolaa maustamiseen
rypsiöljyä

haluamiasi salaattitarpeita

Maustemajoneesi:
majoneesia
wasabi & sesame maustesekoitusta
loraus limen mehua

Frittitaikina:
1 dl vehnäjauhoa
½ dl Maizenaa
½ leivinjauhetta
suolaa
kivennäisvettä

Kuori bataatti ja viipaloi sormen paksuisia ja pituisia ranskiksia.
Sekoita friteeraustaikinan kuivat aineet ja lisää kivennäisvettä kunnes taikina on todella löysää, melkein vetelää massaa. Friteeraa ensin bataatit. Anna sihistä rasvasta kunnes ovat kauniin värisiä. (Älä ota mallia annosesimerkin bataattiranskiksista: rasva oli salakavala ja kuumeni huomaamatta liikaa). Nosta talouspaperin kautta uunipellille odottelemaan kanoja. Suikaloi kananrintafileistä sormenpaksuisia suikaleita, kasta taikinaan ja laske varoen kuumaan rasvaan. Kunnes kanoissa on kaunis väri, nosta talouspaperin kautta bataattien mukana 200 asteiseen uuniin 10-15 minuutiksi. Käytä kiertoilmaa jos uunistasi vain löytyy.

Valmista salaatti ja maustemajoneesi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti