Pohjan tein luotto-ohjeellani. Pohjasta tulee suolaisen murea ja sopii minkälaisten täytteiden kanssa tahansa. Tähän piirakkaan ei tullut ruokakerma-munaseosta jonka yleensä teen suolaisiin piirakoihini. Täyteläinen tuorejuusto-punainen pesto peti ajoi asiansa hienosti.
- - - - - - - - - - - -
Piirakkavuuallinen
Tarvitset:
Pohja
1 dl mummonmuusijauhetta
150 g voisulaa
3 dl vehnäjauhoja (täysjyvävehnäjauhosta tulee mureampi ja viljaisampi maku)
1 tl leivinjauhetta
1 dl kylmää vettä
Sulata voi, sekoita muusijauhe joukkoon. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe, sekoittele sekaan. Lisää lopuksi kylmä vesi. Voitele vuoka kevyesti ja taputtele taikina tasaisesti piirakkavuokaan.
Täyte
rasia Philadelphia tuorejuustoa
2-3 tl punaista pestoa (miksei tavallista vihreääkin)
puoli rasiaa kirsikkatomaatteja
1 pieni tai puolikas iso punasipuli
puolikas Mustapekka juusto
basilikanlehtiä
Sekoita tuorejuusto ja punainen pesto, levitä pohjan päälle. Levittele sipulikiehkurat ja tomaatinpuolikkaat tuorejuustopedin päälle. Murenna Mustapekkajuusto ja painele basilikanlehtiä sinne tänne.
Paista uunin keskitasolla 200 astetta, noin 20 minuuttia tai kunnes piirakan reunat ovat kauniin väriset.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti