Vappumätöt kruunasi itsetehty jäätelö. En olisi ikinä uskonut onnistuvani jäätelönteossa ilman jäätelökonetta näin onnistuneesti. Voisinkin nimetä Dr. Sugar herkkublogin taustalla häärivät neitoset jäätelöguruikseni! Mielikuvitus on todellakin vain rajana miten haluat jäätelömakusi toteuttaa. Jätskimassa valmistuu kahdesta raaka-aineesta ja siihen vain lisätään sekaan törtteet millä mennään. Enkelt!
Valmistin vapuksi kahta makua. Salmiakkinen versio valmistui Namituvan Pyöröö puluverista. Tämä salamiakkijauhe valittiin vuonna 2012 vuoden salmiakkituotteeksi. Eikä kyllä mielestäni suotta. Salmiakkijauhe istui jätskin kelkkaan hienosti, jos vain tykkää laku- ja salmiakkijäätelöistä.
Toisen jätskiversion paljastan hieman myöhemmin. :)
- - - - - - - - - - - -
Tarvitset:
4 dl kuohukermaa
1 tlk kondensoitua maitoa
3 rkl salmiakkijauhetta (Pyöröö puluveri), 2 rkl jos et halua voimakasta salmiakin makua
Vaahdota kerma. Sekoita salmiakkijauhe kondensoituun maitoon ja sekoita kevyesti kermavaahdon joukkoon. Sulje jäätelömassa kannelliseen rasiaan ja pakasta 8 tuntia tai yön yli.
Ehdin lukea otsikosta sanan salmiakki ja klikkasin jutun heti auki - ai, minäkö addikti?
VastaaPoistaJätskintekotapa vaikuttaa sopivan helpolta minulle. Mutta tuliko tästä laku- vai salmiakkijätskiä?
Hehe, hyvähyvä! Olit ihan supernopea! Tätä osaa tehdä kuka tahansa. Ja lopputulos on ehdottomasti salmiakki. Ehkä Haganolin Apteekin salmiakit olisivat olleet asiaankuuluvammat koristeet. :)
PoistaTämmöiseen jätskiin pystyttäis meidänkin keittiössämme, niin teon kuin syömisenkin osalta, helposti :) Tuo kondensoitu maito taitaa tuoda tähän oikeaa jäätelön täyteläisyyttä.
VastaaPoistaKyllä. Ja sokeritkin tulee samalla kohdilleen, lopputulos on kyllä sopivan makea.
PoistaUuu salmiakkijauhetta pitää saada heti! :)
VastaaPoistaJokin soosikin ehkä voisi ajaa asian. Mutta jauheesta saa intensiivisen salmiakin maun.
PoistaTämä lähtee kokeiluun samantien! Salmiakkiaddikti kiittää ja kumartaa. :D
VastaaPoistaEi kestä kiitellä tai kumarrella! Kerro ihmeessä mitä tykkäsit. Mukava kun jätit kommenttia Martina!
PoistaAjattelin kokeilla niin että lisään myös Haganolin Apteekin salmiakki-mixeriä tuohon...slurps
VastaaPoista