sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Suklaajuustokakku mantelikrokantilla

Tämä kakkuhampaan kolotus ei sitten hellitä millään! Suklaan makuinen tuorejuusto houkutteli tekemään suklaisen juustokakun. Kakku on juuri sopivan makea. Kaikki makeus tulee tuorejuustosta ja vaniljakreemijauheesta, se todellakin riittää.


- - - - - - - - - - -


Tarvitset:

pohja

puoli pakettia Digestive-keksejä (täysjyvä)
50 g voita tai margariinia sulatettuna

täyte

1 rs suklaalla maustettua Philadelphia tuorejuustoa
3 dl kuohukermaa
2-3 tl vaniljakreemijauhetta.
2 riviä taloussuklaata rouhittuna
3 liivatetta
½ dl maitoa

mantelikrokantti

1 dl hienoa sokeria
3 rkl mantelilastuja
sormisuolaa


Laita liivatelehdet kylmään veteen.

Murenna keksit ja sekoita joukkoon voisula. Sekoita tasaiseksi ja taputtele tasaisesti irtopohjavuuan pohjalle. Anna jähmettyä jääkaapissa sen aikaa kun valmistat täytteen.

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon vaniljakreemijauhe. Lisää kermavaahtoon suklainen tuorejuusto ja sekoita tasaisesti. Lämmitä maito ja puristele liivatteet ylimääräisestä vedestä. Sulata liivatteet maidon joukkoon. Sekoittele lusikallinen suklaatäytettä liivatemaitoon ja sekoita tämä suklaiseen täytteeseen. Lisää lopuksi suklaamurut. Lisämakua saat kaakao- tai kahvilikööristä.

Kaada seos keksipohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa ainakin yön yli.

Valmista krokantti. Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja kaada sokeri pannulle. Anna sokerin itsekseen lähteä sulamaan, varo kuitenkin ettei sokeri pala. Voit varovasti ravistella pannua. Kun sokeri on sulanut lisää joukkoon mantelilastut. Sekoita varoen. Kaada kuuma krokantti leivinpaperille ja sirottele päälle kevyesti sormisuolaa. Murra siitä lastuja kakun koristeeksi.






2 kommenttia: