tiistai 17. heinäkuuta 2012

Cointreau marinoidut mansikat

Tänään piti tehdä herkkua, joka oli unohtunut pitkiksi ajoiksi jonnekin mielen perukoille. Joitakin kesiä taaksepäin söimme tätä viikottain. Nopeaa, hyvää, herkullista ja näyttävää. Tämän päivän versiossa vain oli Digestivepaketin jämät mukana.


Halkaise mansikat pitkittäin neljään osaan, lisää tomusokeria ja Cointreau likööriä makusi mukaan. Anna marjojen marinoitua jääkaapissa tunti tai vähempikin riittää. Voit tehostaa liköörin makua raastamalla joukkoon appelsiinin tai mandariinin kuorta, näin liköörin maku syvenee ja mansikka saa kaverikseen oikeanlaista potkua.

Vaahdota vaahtoutuva vaniljakastike. Voit maustaa halutessasi vaniljavaahtoa maustetulla tuorejuustolla (sitruuna tai appelsiini) tai jopa mascarponella.

Kokoa annos lasiin seuraavasti. Murenna pohjalle mieleistäsi keksiä, lado päälle mansikoita ja sitten vaniljavaahtoa. Jätä muutama mansikka koristeeksi. Liruttele mansikoista tullut liemi päälle ja koristele komeus mintun tai sitruunamelissan oksalla.

Terkut naapuriin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti