tiistai 24. heinäkuuta 2012

Yrtti-valkosipulimarinoitu kana ja rouskuva salaatti

Onko kesää ilman grilliherkkuja? Kaupan makkarat ja valmismarinadilihat ovat mielestäni so last season. Parempaa, aidompaa ja herkullisempaa teet pienellä vaivalla myös itse. Ilman E-koodeja.


Valmista marinadi morttelissa. Heitä mortteliin kaksi valkosipulinkynttä, rosmariinia, muutama basilikan lehti (tai mitä tahansa tuoreyrttiä mitä sattuu löytymään), hyvää suolaa ja loraus oliiviöljyä. Sekoittele tahnaksi ja levitä tasaisesti kanafileisiin. Itse pusersin vielä muutaman teelusikallisen sitruunaa ja raastoin vähän kuorta. Marinadissa on oikeat kreikkavibat! Lihaksi käy parhaiten kana tai possu. Anna marinoitua hetki jääkaapissa. Grillaa!

Tein pikasalaatin romainesta, rucolasta ja kurkusta. Kahden hengen minisalaattiin tuli nopea dressing:

2 tl creme fraichea
2 tl hienoksi raastettua parmesaania
½ tl Dijon sinappia
sitruunan kuorta ja mehua
aavistus mustapippuria


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti