torstai 5. heinäkuuta 2012

Pavlova

Tänä vuonna juhannusta vietettiin kotoisissa merkeissä grillaten, saunoen ja hyttysiä tappaen. Jälkiruuaksi grilliherkuille loihdittiin marjainen juhannuspavlova. Yksinkertaista ja niin hyvää. Marenki onnistui täydellisesti ja oli sisältä pehmeänsitkeä kuten kuuluu ollakin.

Pavlovaan voi käyttää mitä tahansa hedelmää ja/tai marjaa. Itse pidän erityisesti mansikan ja passionhedelmän yhdistelmästä. Muuten makeaa kakkua tasapainottaa hyvin kirpeänmakeat marjat ja hedelmät.

Muutamalle ihmiselle uunipellillinen pavlovaa ei ole homma eikä mikään!
Lämmitä uuni 100 asteeseen.

Vaahdota 4 valkuaista 2 2/3dl sokeria kovaksi vaahdoksi. Mausta valkuaissokerivaahto 1/2 tl vaniljasokeria ja 1 tl sitruunamehua. Vatkaa joukkoon lopuksi 2/3 rkl Maizenaa.

Öljyä leivinpaperi neutraalinmakuisella ruokaöljyllä (rypsi), jotta marenkipohja irtoaa hyvin. Kun levität marengin leivinpaperille, jätä reunat aavistuksen paksummiksi.

Uunissa keskitaso riittää hyvin. Uuninluukku saa olla raollaan, väliin voi kiilata vaikkapa metallikauhan. Puolitoista tuntia uunissa ja pohja on valmis.

Vaahdota 2 dl vispikermaa, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Koristele mieleisilläsi hedelmillä ja marjoillä. Kiivin entsyymit saavat  äkkiä kerman maistumaan pahalta jos ne ovat kosketuksissa liian pitkään. Lisää kiivi vasta juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti