torstai 5. heinäkuuta 2012

Ei mikä tahansa raparperipiirakka

Sitruunaruohon blogista löytyi raparperipiirakkaohje, jota halusin heti kokeilla.

Aikaisemmat tekemäni piirakat ovat lähes poikkeuksetta uunipellillisiä ja kuivakoita. Joten tämä ohje oli täydellinen jo kokonsakin puolesta. Mielestäni myös paras piirakkaohje!
Pohja oli pehmeä, raparperit meheviä ja makeita. Tämän piirakan yllättäjä oli ennen uuniinmenoa raparperien päälle kaadettava kinuskikastike.

Vaikka piirakoiden paras kaveri onkin vaniljajätski, tämä osui ja upposi ihan ilman lisukkeita.


Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota rasva (75 g) ja sokeri (1,5 dl), lisää muna. Vatkaa kunnes muna on hyvin sekoittunut voi-sokerimassaan. Yhdistä vehnäjauhot (3 dl) ja leivinjauhe (1 tl). Lisää jauhoseosta ja maitoa/kermaa (1 dl) vuorotellen kokoajan sekoittaen.keskenään ja sekoita jauhot ja maito tai kerma (1 dl) taikinaan vuorotellen, koko ajan sekottaen.

Levitä taikina normaaliin piirakkavuokaan. Lado raparperit taikinan päälle ja valuta 2 dl kinuskikastiketta raparperien päälle. Itse vielä kevyesti sokeroin raparperit kulhossa. Raparperiä saa olla runsaasti, n. 4-5 vartta.

Paista 200 asteessa 25-30 min tai kunnes piiras on kauniisti pinnastaan ruskettunut.

2 kommenttia:

  1. Ah, jos siinä on kinuskikastiketta niin se ei voi olla mitään muuta kuin hyvää! :)

    VastaaPoista
  2. Sanos muuta! Ensin kävi pieni epäilys mielessä että mitä, kaupan kinuskikastikettako?! Juu-u, ei tarvi alusta asti alkaa keittelemään. Toimii aivan yhtä hyvin!

    VastaaPoista