lauantai 14. syyskuuta 2013

Kinuskilla kruunattu omenapaistos

Heidi oli tehnyt taannoin suussasulavan näköistä Caramel Apple Crispiä. Omenapaistokset ovat herkullisinta jälkkärihöttöä mitä tiedän, joten tämän reseptin inspiroimana loihdin iltapuhteiksi oman versioni.

Tarkan ohjeen voit poimia Heidin Makuja kotoa -blogista, minun versioni on vähän jotain sinnepäin. :)


- - - - - - - - - - - - -


kolme pientä annosta

4-5 keskikokoista kotimaista omenaa

50 g voita
1 rkl vehnäjauhoa
2 dl kaurahiutaleita
sokeria ja kanelia
sitruunamehua
kinuskikastiketta


Viipaloi omenat, lado pieniin annosvuokiin. Mausta ripauksella sokeria ja lorauksella sitruunamehua.

Sulata voi kattilassa, lisää joukkoon vehnäjauho, kaurahiutaleet ja makusi mukaan sokeria ja kanelia. Sekoita hyvin. Lisää jotain ainesosaa jos näyttää liian kostealta tai kuivalta.

Ripottele kaurapaistos omenoiden päälle ja purista päälle runsaasti kinuskikastiketta.

Paista 180 asteisessa uunissa keskitasolla kunnes paistos saa kauniin värin ja omenat ovat kypsiä. Noin puoli tuntia.






Tarjoile vaniljajäätelön ja kinuskikastikkeen kera. Jos omenoita on vielä ylimäräisiä, jäätelön kanssa uppoaa varmasti uuniomenakompotti.



2 kommenttia:

  1. Näyttääpä ihanalle tämä sinunkin versio! :) Ai että alkoi tekemään mieli omenapaistosta... Tosin jääkaapissa odottelisi kurpitsa päätymistä piirakkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Mä vähän uumoilin että siellä on syntymässä jotakin hyvää kurpitsasta (FB-kuvapäivityksestä päätellen). :) Mulla ois pakasteessa vielä viimesyksyistä kurpitsasosetta. Vieläköhän se on syötävää? :D

      Poista