tiistai 25. helmikuuta 2014

Daim-suklaa

Mantelimaidosta jäi runsaasti mantelipurua tai mantelijauhetta. Kuivasin mantelijauheen uunissa ja suljin sen lasipurkkiin odottamaan myöhempää käyttöä. Desin verran mantelia sain kuitenkin jo menemään kotitekoiseen Daimiin. Täytyypä sanoa että vetää vertoja kaupan suklaalle, niin hyvää siitä tuli! Rapsahtava kinuski sai aavistuksen parempaa ja paahtuneempaa makua omassa kattilassa. Lopputulos oli.. koukuttava.


- - - - - - - - - - - -


Tarvitset:

3 rkl voita
3 rkl tummaa siirappia
1 dl sokeria
1 dl mantelijauhetta
1 rkl kaakaojauhetta

150 g maitosuklaata


Sulata paksupohjaisessa kasarissa voi. Lisää perään loput aineet maitosuklaata lukuunottamatta.

Sekoita seosta koko ajan miedolla lämmöllä 20-30 minuuttia, kunnes kinuskimassa alkaa kiinteytyä ja irtoaa kattilan reunoilta.

Kaada massa leivinpaperin päälle ja levitä rivakasti ohueksi levyksi. Huomioi että karkkimassa jähmettyy nopeasti.

Sulata suklaa vesihauteessa ja levitä jäähtyneen levyn päälle. Leikkaa tai taita paloikisi.






3 kommenttia: