torstai 30. elokuuta 2012

OFC - Oulu Fried Chicken

Joskus keho huutaa hiilareita, rasvaa, suolaa ja kaikkia näitä yhtäaikaa. On pakko saada jotain tosi epäterveellistä mutta hyvää syötävää. Koska Suomessa KFC:n kanaämpäreistä voi toistaiseksi vain uneksia, on melkein ihan yhtä hyvä vaihtoehto tehdä omat rasvaiset kanaherkkunsa itse.

Leffailtaan täydellisesti sopiva mättö syntyy rapeasta kanasta ja voilla maustetusta pehmeästä perunamuusista. Tämä ruoka vie roskaruuanhimon kerralla huitsin kekkaan.

- - - - - - - - - - - -

Viidelle

Tarvitset:

Friteerattu kana

1 dl kermaviiliä
3 dl maitoa
1 rkl sinappia
5 broilerin rintafilettä
2 tl suolaa
2 tl pippuria
4 dl jauhoja
5 dl rypsiöljyä

Sekoita kulhossa kermaviili, maito ja sinappi. Laita joukkoon kanan rintafileet ja anna marinoitua ainakin 4 tuntia.
Sekoita jauhot ja mausteet lautasella. Kuumenna öljy kattilassa (lieden lämpötilasta 4 tai 5). Painele marinoidut kanafileet jauhoseoksessa että jauhot peittävät koko fileen. Paista rasvassa n. 5 min kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna kypsyä loppuun uunissa 20-30 minuuttia.


Voiperunamuusi

7 isoa perunaa (jauhoinen lajike)
75-100 g voita
n. 4 dl täysmaitoa
suolaa

Keitä perunat, valuta vesi, lisää voi, suola ja maito. Surauta tasaiseksi. Easy. :)


Sekä yksi älytön jenkkileffa. Vaikkapa Rommipäiväkirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti