keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Tomaattinen chorizo-salamipasta





Äärimmäisen nopea ja helppo pastalounas syntyi tänään kun mietin erilaisia vaihtoehtoja mitä tehdä chorizo paprikasalamipötköstä. Kaapista löytämiäni aineksia vain kasaan ja taas oli aina nälkäisen nälkäkuolema selätetty. Hetkeksi. ;)

- - - - - - - - - - -

kahdelle

Tarvitset:

farfallini rusettipastaa kahdelle (tai mitä tahansa muuta pastaa)
chorizoa, salamia tai chorizo paprikasalamia pötköstä leikattuna
4-5 kpl aurinkokuivattua tomaattia
kokonainen punasipuli
kourallinen halkaistuja kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa
suolaa
mustapippuria
ripaus sokeria
parmesaania

tarjoiluun hyvää leipää


Keitä pasta suolatussa vedessä hitusta vaille al denteksi. Valmista pastan kiehuessa muut ainekset. Leikkaa vinoja kiekkoja makkarasta, leikkaa sipuli puolirenkaiksi, suikaloi aurinkokuivatut tomaatit pitkiksi suikaleiksi. Halkaise tomaatit.
Laita pannulle ruokalusikallinen aurinkokuivattujen tomaattien öljyä ja paista siinä makkarat, sipuli ja aurinkokuivatut tomaatit. Lisää kirsikkatomaatit vasta kun sipuli alkaa olla kunnolla kypsää. Lisää joukkoon myös ripaus (½ tl) sokeria.
Nosta kauhalla pannulle pastaa ja vähän (3-4 rkl) myös pastan tärkkelystä sisältämää keitinvettä että saat kaikki upeat maut talteen pieneksi kastikkeeksi.
Pyöräytä pasta kunnolla makkara-sipulipaistoksen kanssa sekaisin ja mausta vielä tuoreella basilikalla, suolalla ja pippurilla.
Raasta pasta-annoksen päälle reilusti parmesaania. Buon appetito!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti