lauantai 13. lokakuuta 2012

Lämmin punajuuri-vuohenjuustosalaatti

Pidän punajuuresta todella paljon, se taipuu melko moneksi ja todella maanläheisellä, melkein multaisella ja makealla maulla erottuu muista juureksista huomattavasti. Lisäkkeenä punajuuri toimii loistavasti.

Keitin muutaman ylimääräisen punajuuren kun tein lindströmin pihvejä ja sain näin aineksia ruokaisaan lounassalaattiin. Muuten: jos pötkö vuohenjuustoa ei mene bäst fööre päivään mennessä jääkaapista, pakasta se! Minä siivutan vuohenjuuston valmiiksi puolentoista sentin kiekoiksi ja pakastan omassa kääreessään. Näin juuston saa nopeasti ja aina tarvittaessa pakasteesta. Ja ei tule hävikkiä. :)

- - - - - - - - - - - - - - -
yhdelle

Tarvitset:

Sydänsalaattia tai mitä tahansa muuta salaattia
1 retiisi
2 keitettyä punajuurta
3 pientä kiekkoa tai 1 iso kiekko vuohenjuustoa
avokadoa
lehtipersiljaa
paahdettuja kurpitsan- ja pinjansiemeniä
valmista balsamico kastiketta
Keitä punajuuret kuorineen, väri säilyy paremmin ja kuori lähtee hyvin sormenpäillä nipistämällä juoksevan veden alla. Paahda siemenet kuivalla pannulla. Suolaa ja paneroi leikatut punajuuret korppujauhossa, paista voissa pannulla. Putsaa pannu ja lorauta pienen pieni tilkka oliiviöljyä ja paista siinä chevrekiekot. Kokoa salaatti.

Salaatissa on mietoja ja maanläheisiä makuja. Messiin sopisi hyvin kirpeä tomaatti tai kaprikset. Tällä kertaa miedon makuinen salaatti sai kaverin kirpeän raikkaasta balsamico-kastikkeesta.2 kommenttia: