perjantai 12. lokakuuta 2012

Muka-moussaka

Tämä ei ole millään tapaa oikeaoppinen moussaka. Moussakavuoka kuuluu meidän perheen arkiruokiin ja se on joka kerta hiukan erilaista, riippuen siitä millä fiiliksellä on mm. valkosipulin suhteen ja mitä jääkaapista löytyy. Resepti kuitenkin aina sisältää jauhelihaa, tomaattimurskaa, valkosipulia, timjamia ja munakoisoa. Nämä maut vievät samantien Kreikanmaalle ja sopii mainiosti meidän arkimusakaamme. Tällä kertaa valmistui taas uusi kokeilu. Lasagnelevyjen sijasta tomaattikastikkeeseen heitin kaksi kourallista perheen pikkuneidin rusettipastaa. Ja hyväähän tästä sain aikaan tälläkin kertaa.

- - - - - - - - - - - - -

Tarvitset:

1 iso munakoiso
1 iso kesäkurpitsa
1 sipuli
pari tomaattia
1-2 kpl valkosipulin kynttä
400 g paistijauhelihaa
tölkki hyvää tomaattimurskaa, puoli tölkkiä vettä
kuivattua timjamia, tuoretta (tai pakastettua) basilikaa
1 tl sokeria
kanafondia
purkki ruokakermaa
suolaa ja pippuria
lasagnelevyjä tai kaksi kourallista kuviopastaa
oliiviöljyä paistamiseen
juustoraastetta pinnalle




Huuhtele ja leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa kahden sentin viipaleiksi. Asettele leivinpaperin päälle ja mausta suolalla. Laita lämpenevään uuniin ja anna hikoilla ja hiukan saada väriä pintaan sen aikaa kun valmistat jauhelihakastikkeen.

Paista jauheliha, suikaloidut sipulit ja valkosipuli pannulla kypsäksi. Lisää tomaattimurska ja vesi, mausteet, yrtit ja kerma. Sekoita ja maistele maut. Lisää pasta ja sekoita.

Annan pienen vinkin ylijäämä yrteille. Kaupan pakasteesta toki löytyy basilikaa niinkuin pinaattiakin, mutta se on karseata. Jos joskus jää basilikaruukku lojumaan, napsi siitä lehdet talteen ja pakkaa ne ilmavasti pakasterasiaan ja pakasta. Pakkasesta on kätevä ottaa tuoretta yrttiä ja murustella jäinen basilika suoraan kastikkeeseen.




Kasaa vuoka. Pohjalle jauheliha-pastaseosta, päälle munakoisoa, kesäkurpitsaa ja tomaattia. Toista vielä kerran, jätä päällimmäiseksi vielä yksi kerros jauheliha-pastasoosia. Ripottele päälle reilusti juustoraastetta, paista uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti