perjantai 19. lokakuuta 2012

Kotoisa lohikeitto

Joskus tulee vallan ihmeellisiä mielitekoja rehellistä kotiruokaa kohtaan. Lohikeitto valmistuu nopeasti ja on todella hyvää. Tämä maistuu varmasti koko perheelle. Päälle paahdoin pannulla voissa ruisleipäkrutonkeja. Mitään tarkkoja mittoja ei tällä kertaa ole antaa, heittele aineksia mututuntumalla ja oman maun mukaan.

Parasta lohikeittoa koskaan olen syönyt Sokeri-Jussin kievarissa. Ja se liemi. Miten voi olla niin hyvää? Edes itsetehty ei valitettavasti vedä vertoja tälle herkulle.

- - - - - - - - - - - - - -

Kattilallinen

Tarvitset:

perunakuutioita
300 g lohikuutioita (pakaste)
sipuli
punaista maitoa saman verran kuin vettä tai enemmän
suolaa, valkosipulia, 2 maustepippuria, 2 mustapippuria, laakerinlehti, tuoretta tilliä

Laske kattilaan vettä sen verran että perunakuutiot peittyvät. Keitä pippureilla, sipulilla, valkosipulilla ja laakerinlehdellä maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Kaada joukkoon maito, lohikuutiot ja anna kiehahtaa. Mausta suolalla ja tillillä.

Leikkaa ruisleivästä kuutioita ja paahda pannulla reilussa voissa rapeiksi.





2 kommenttia:

  1. Lohikeitto sopis kyllä syksyyn! Sulle on haaste mun blogin puolella ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta! Nämä on tosi kivoja lukea ja tehdä. Tämä onkin mun ensimmäinen :)

      Poista