Joskus tulee vallan ihmeellisiä mielitekoja rehellistä kotiruokaa
kohtaan. Lohikeitto valmistuu nopeasti ja on todella hyvää. Tämä maistuu
varmasti koko perheelle. Päälle paahdoin pannulla voissa
ruisleipäkrutonkeja. Mitään tarkkoja mittoja ei tällä kertaa ole antaa, heittele aineksia
mututuntumalla ja oman maun mukaan.
Parasta
lohikeittoa koskaan olen syönyt Sokeri-Jussin kievarissa. Ja se liemi.
Miten voi olla niin hyvää? Edes itsetehty ei valitettavasti vedä vertoja
tälle herkulle.
- - - - - - - - - - - - - -
Kattilallinen
Tarvitset:
perunakuutioita
300 g lohikuutioita (pakaste)
sipuli
punaista maitoa saman verran kuin vettä tai enemmän
suolaa, valkosipulia, 2 maustepippuria, 2 mustapippuria, laakerinlehti, tuoretta tilliä
Laske
kattilaan vettä sen verran että perunakuutiot peittyvät. Keitä
pippureilla, sipulilla, valkosipulilla ja laakerinlehdellä maustetussa
vedessä lähes kypsiksi. Kaada joukkoon maito, lohikuutiot ja anna
kiehahtaa. Mausta suolalla ja tillillä.
Leikkaa ruisleivästä kuutioita ja paahda pannulla reilussa voissa rapeiksi.
Lohikeitto sopis kyllä syksyyn! Sulle on haaste mun blogin puolella ;)
VastaaPoistaKiitos haasteesta! Nämä on tosi kivoja lukea ja tehdä. Tämä onkin mun ensimmäinen :)
Poista