tiistai 6. marraskuuta 2012

Korealainen bulgogisalaatti

Korealaisen keittiön klassikko, bulgogi, on vallan mainiota herkkua. Tomin keittiö -ohjelmasta bongasin mielettömän maukkaan bulgogi dressingin jota olen tehnyt jo monet kerrat. Bulgogia, eli naudanlihaa ja mausteista soijamarinadia tai kastiketta, olemme ystävien kanssa tiristelleet yhdessä racletella, joka on pariinkin otteeseen todettu erittäin toimivaksi osaksi raclettesettiä.

Aikaisemmin en salaattivariaatiota ole kokeillut. Vähän kevyempi vaihtoehto rasvaisten perunoiden ja juuston täyteisiin racletteiltamiin. ;)

Tämä salaatti toimii hyvin lounassalaattina. Valmistus ei tosin ole sieltä helpoimmasta päästä, vaan vaatii hieman aikaa. Sanottakoon että on se kaiken vaivan arvoista.


- - - - - - - - - - - - - - -

kahdelle

Tarvitset:

n. 300 g naudan ulkofilettä
sydänsalaattia
kurkkua (marinadi: loraus riisiviinietikkaa, ripaus suolaa ja sokeria, muutama tippa seesamiöljyä)
retiisiä
avokadoa
granaattiomenan siemeniä

bulgogi dressingiin
½ dl soijaa
2 rkl riisiviinietikkaa
2 tl sokeria
pala tuoretta inkivääriä
kaksi valkosipulin kynttä
(tuoretta chiliä)

paahdettuja seesaminsiemeniä




Poista ulkofileestä kalvot, mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Paista pannulla kaikki sivut kiinni ja pyöräytä liha folioon. Anna kypsyä uunissa (175 astetta) kunnes kypsyys on mieleisesi.

Keitä dressing. Kuori valkosipulit ja murskaa ne jättäen isohkoiksi paloiksi. Inkivääri saa olla saman kokoista. Kiehauta kaikki ainekset kattilassa ja anna pöhistä hyvin miedolla lämmöllä kunnes valkosipuli alkaa olla kypsää. Voit poimia valkosipulin ja inkiväärin pois tai jättää kastikkeeseen. Lisää vasta lopuksi chili.

Kuori kurkku ja leikkaa juustohöylällä ohuita pitkiä siivuja. Jätä pehmeä ja vetinen siemenydin käyttämättä. Marinoi suikaleita hetki jääkaapissa.

Kokoa salaatti ja koristele paahdetuilla seesaminsiemenillä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti