keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Porokanapeet

Alkunaposteltavaksi diningiimme valmistin porokanapeet. Kikkurasarvilusikoitani en ollut vielä päässyt käytännössä testaamaan, joten tulihan nämäkin sitten koeajettua. Kanapeet olivat herkullisia ja surkean pieniä. Seuraavalla kerralla voisi lehtitaikinalevyn leikata vaikkapa vain neljään osaan eikä painella muotilla kymmentä pientä mitätöntä kakkusta. ;)

Porotäyte sopisi loistavasti myös tuulihattujen täytteeksi, karjalanpiirakoiden päälle, liivakolla tai ekstramäärällä tuorejuustoa ryyditettynä voileipäkakun väliin, sandwicheihin.. tai vain iltapalaksi palttonappien kera.

- - - - - - - - - - - - - -

Tarvitset:

1 dl kermaa
3 rkl maustamatonta tuorejuustoa
6 siivua kylmäsavuporoleikkelettä
pala punasipulia
pala paprikaa
suolakurkku

suolaa, pippuria, sitruunamehua


Leikkaa tai ota muotilla sulaneesta voitaikinalevystä haluamanlaisiasi paloja. Voitele munalla, koristele seesaminsiemenillä. Paista uunissa 225 asteessa kunnes ovat kauniin kullanruskeita ja kuohkeita.

Vaahdota kerma, vatkaa joukkoon tuorejuusto. Koostumus saa olla moussemaisen kuohkea. Leikkaa poroleikkele, punasipuli, paprika ja suolakurkku hyvin pieneksi kuutioksi, sekoita kermavaahto-tuorejuustomassaan. Mausta.

Taita voitaikinakakku kahtia, täytä porotäytteellä ja aseta hattu takaisin. Koristele punasipulisuikaleella ja kapriksen marjoilla.



2 kommenttia:

  1. Oi, onpa herkullisen kuuloisia ja näköisiä! :) Nuo lusikat ovat todella hauskat tarjoilussa, mistä niitä saa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin sanotut amuse-lusikat olen saanut lahjaksi kauan sitten. Alkuperäistä ostopaikkaa en valitettavasti tiedä. Googlen kautta jo pelkkä haku nostaa muutaman nettikaupan näkysälle. :)

      Poista