keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Suklaapatee

Suklaaholisti. Se olen minä. Suklaata ja jäätelöä. Kirpeitä marjoja. Rapeaa keksiä. Täydellinen jälkiruoka? Ainakin menolippu nirvanaan on hyvin lähellä. Valmistin suklaapateeta jota tarjoilin ylläolevin lisukkein vieraillemme. Pateeta siitä ei ihan tullut, koostumus oli lähinnä suklaamoussea. Olikohan kananmunaa liikaa? Otin kuitenkin liikaa vapauksia reseptin suhteen. Maku oli kyllä niin loistava että kaikki missä on suklaata, voita, kermaa ei voi mennä niin pieleen että lopputuloksesta tulisi täysin syömäkelvotonta. Alla kuitenkin virallinen ohje.

Joskus vielä teen pateeni täysin orjallisesti reseptiä noudattaen. Ehkä sitten lopputulos on niinkuin pitääkin: veitsellä leikattavaa, pehmeää mutta kiinteää. Juuri sopivaa suklaista levitettä vaikkapa biscottien päälle.
- - - - - - - - - - - - - -

Tarvitset:

120 g hyvää tummaa suklaata
1 dl voita
5 munankeltuaista
1 dl sokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
3 3/4 dl vispikermaa

Vuoraa muotti (pitkän mallinen leipävuoka on hyvä) tuorekelmulla. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Anna hetki jäähtyä. Vaahdota munankeltuaiset ja sokeri. Sekoita joukkoon kaakaojauhe ja suklaavoiseos. Kääntele lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma.

Kaada muottiin, kääntele kelmun reunat päälle. Anna asettua jääkaapissa ainakin pari tuntia. Vuorokausi on parempi.

Kaada suklaapatee tarjolle, koristele mm. marjoilla, hedelmillä ja kermavaahdolla. Tarjoiluun sopii kaveriksi vaniljajäätelö ja keksit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti