torstai 20. joulukuuta 2012

Farangin karkkipossu

Oli vähällä lipsahtaa mielestä tehdä postaus ensimmäisestä tekemästäni karkkipossusta.

Ruokalan sivuilta löysin reseptiversion mistä lähdin possuressua työstämään. Lähisittarista ei löytynyt marinoimatonta kassleria, joten mielestäni muukin pitkän paistoajan kestävä liha sopii myös hyvin. Palmusokeria olen ostanut Oulun keskustan Life-myymälästä. Tämä luomu palmusokeri oli kuivaa ja irtonaista, kuten tavallinen sirosokeri. Kannattaa muutenkin kurkata Life myymälöiden tarjonta, sieltä löytyy paljon kivoja juttuja ruuanvalmistukseen.


- - - - - - - - - - - - -


Tarvitset:

n. kilon pala porsaan kassleria

Haudutusliemi

2 valkosipulinkynttä
5 cm:n pala inkivääriä
4 dl soijaa
2 dl valkoviiniä
1 dl osterikastiketta
1 dl sokeria
1 rkl korianterinsiemeniä
2 valkopippuria
2 kanelitankoa
4 tähtianista (itse käytin vain 2)


Karkkikastike

1 ½ dl haudutuslientä
2 tähtianista
2 kanelitankoa
2 tl chilirouhetta
½ dl vettä
200 g palmusokeria
½ dl fariinisokeria

öljyä friteeraamiseen

Riisiä tai maalaispatonkia tarjoiluun.


Nosta liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen ruuan valmistusta. Suolaa liha kevyesti. Siivuta valkosipuli ja inkivääri. Sekoita haudutusliemen ainekset padassaassa ja kiehauta. Nosta liha liemeen.

Nosta pata vähän alle sata asteiseen uuniin ja anna muhia 4-5 tuntia. Nosta kypsä liha kylmään, säästä 1 ½ dl haudutuslientä (vältä rasvaa).

Keitä karkkikastike miedolla lämmöllä. Anna kiehua hetki kasaan kunnes koostumus muistuttaa löysää siirappia.

Leikkaa liha siivuiksi ja friteeraa lihapalat öljyssä rapeiksi.

Tarjoile riisin kera tai annospaloina leivän päällä. Itselläni oli esipaistettua maalaispatonkia.

Enjoy!





2 kommenttia:

  1. Aijai, karkkipossua pitää ehdottomasti tehdä heti ensi vuonna, kun se on niin tapetilla joka paikassa, eli on varmasti hyvää! Muuten tuo karkkikastike, heitetäänkö se lihan sekaan vai mitä sille sitten keittämisen jälkeen tehdään? Vai onko se ihan omana kastikkeenaan vai onko sillä mitään väliä, miten päin sen käyttää? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rapsakat lihat voi kipata kastikkeeseen tai lirutella kastiketta niiden päälle. Tykkään jälkimmäisestä: kastike on sen verran makeaa että on mukavampi itse säädellä soosin määrää. Varmaan tyyli on vapaa tässäkin. :)

      Poista