maanantai 31. joulukuuta 2012

Nigellan japanilaiset katkaravut udon nuudelien kera

 Päivän pikaiseksi lounaaksi valmistin Nigellan inspiroimana japanilaisia katkarapuja nuudelien kera. Nopsaan tämä herkku valmistuikin ja oman osansa sai myös nälkäinen pikkuneiti. Hänen annoksestaan tosiaan poistin suurimman osan mausteista, nuudelien päälle pirskotin vain kevyesti limemehua. Neiti poimi ensin tyytyväisenä  katkaravut ruuastaan ja kävi sitten nuudelien kimppuun. Äiti sai lautaselleen hieman aromikkaamman version.


- - - - - - - - - - - - - -


yhdelle

Tarvitset:

kastike

1 rkl sakea
3 rkl vettä
2 rkl limemehua
2-3 cm pötkö wasabia
ripaus suolaa

1 dl hyviä pakastekatkarapuja
1-2 kevätsipulinvartta
nuudeleita, riisiä tai jäävuorisalaattia




Sekoita kastike. Maistele ja lisäile aineksia oman makusi mukaan.

Keitä nuudelit. Kiehauta kastike kattilassa ja anna alkoholin haihtua. Heitä joukkoon sulaneet katkaravut ja silputtu varsisipuli. Pyörittele kastikkeessa kevyesti ja anna katkarapujen lämmetä, pitkään haudutettuna ne sitkistyvät ikävästi.

Nostele nuudelit kastikkeen ja katkarapujen joukkoon ja sekoittele.

Koristele limeviipaleella ja nauti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti