sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Suklaiset kaakaotikut

Nyt ovat joululahjanamit vol 2 valmistuneet. Sacher cake popsien seuraksi tulee kaakaotikkuja. Tikun päässä on paksu suklaaganache ja vaahtokarkki jotka sekoitellaan kuumaan maitoon kaakaoksi. Kirkas sellofaanipaketti ja paperinaru koristavat tätäkin herkkua.

Testikaakao oli mitä herkullisin kuuma kaakao. Maitovaahdottimella syntyi kaunis hattu kuuman juoman päälle. Myönnettäköön että äärimmäisen hankala tämä maitovaahto on silloin, kun haluaisi päästä käsiksi itse juomaan. :)

Jos joku vielä aikoo aatoksi näitä valmistaa, kannattaa aloittaa jo tänään, sillä ganachen tulee jähmettyä yön yli jääkaapissa (ja muutama tunti pakkasessa takapihan pöydällä!).


- - - - - - - - - - - - - -


noin 20 kappaletta

Tarvitset:

reilu desi vispikermaa
tölkki kondensoitua maitoa
2 suklaalevyä (tummaa)
halutessasi vaniljaa

pussi Rocky Mountain Marshmellows vaahtokarkkeja


Rouhi suklaa pieniksi kuutioiksi.

Tee vesihaude. Kaada vesihauteessa lämmenneeseen kulhoon kerma ja kondensoitu maito. Anna lämmetä.

Kaada suklaamurut kerma-maitoseokseen ja sekoittele rauhallisesti kunnes suklaa sulaa. Keitä vesihauteessa hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi vanilja ja sekoittele vielä huolellisesti.

Kaada suklaaganache leivinpaperilla vuorattuun muottiin tai vuokaan. Anna massan vetäytyä ja jähmettyä kylmässä.

Ennen ganachen leikkaamista, anna sen olla hetki pakastimessa. Näin sitä on helppo leikata kuumalla veitsellä.

Leikkaa suklaaganachesta paloja ja työnnä tikkuun vaahtokarkin kaveriksi. Kääri sellofaaniin ja solmi sellofaani kiini nauhalla.

Ganache alkaa todella nopeasti pehmetä joten paloiksi leikkaamisen ja paketoinnin pitää tapahtua ripeästi. Säilytä kylmässä


Herkkuhetkiä jouluun!

2 kommenttia: