maanantai 26. marraskuuta 2012

Tiptap - blogipikkujoulut

Bloggaajaurani ensimmäiset blogipikkujoulut takana. Ja voi pojat mitkä pikkujoulut! Seura mitä mainiointa, kaikista upeista herkuista puhumattakaan! Kiitos puolestani kanssajuhlijoille (Ghetto gourmet, Peruspöperöä,   Kokit ja potit, Sokerikukkasia, Unelias kokki, PastanjauhantaaSoppaa ja silmukoita, (Diplomi-)insinöörin keittiössä) ja sydämelliselle Kokkeillaan -blogin isäntäväelle!

En todellakaan muista milloin olisin vetänyt herkkuja masuuni niin antaumuksella. Ruoka oli suussasulavaa ja sitä todellakin oli riittävästi!

Kotiharmin glögipöydästä löytyi pieniä suolaisia: kylmäsavuporolusikoita persikan ja tuorejuuston kera, cheddarkeksitikkuja (ai jam!) sekä piparkakkumurulla ja aurajuustolla täytettyjä rieskarullia. Näillä taittui alkuun nälän pahin terä.




Alkupalapöydän herkkuja olivat mm. ihana diskopiikkisiili, parmesaanipatonki, lohella kruunatut saaristolaisleivät ja mango-chilisalsalla sekä lohella täytetyt kupposet








Ja ei viude nämä karkkipossuleipäset!




Lämpöisen ruuan kattaukseen kuului mehevän kermainen aurajuusto-punajuurivuoka, manteliyrttivoilla täytettyjä sieniä, salaatteja, lohipastramia sekä aivan täydellistä hirveä, ohhoh! Pekonipapupata jäi kuvaamatta ja varmaan jotain muutakin. Syömään keskittyminen ja herkkujen nauttiminen todellakin oli ensimmäisenä mielessä. Hyvä kun ylipäätänsä muisti kuvia napsia. ;)






Huhuja kuului ennen pikkujouluja Ghettolan väen tulishowsta. Ihan mieletöntä! En ole koskaan vastaavaan törmännyt. Sokeritoppa palaa Strohin voimin. Sokeri sulaa ja maustaa allaolevan glühweinilla täytetyn kattilan.






PIIP, PIIP, PIIP, PIIP!! Ei tullut oven läpi palomiehiä. Muutamalla ripeällä pyöräytyksellä oli palohälytin irti katosta. :)




Todellakin sokerina pohjalla: mitä täyteläisin ja suklaisin kakku. 




Pehmoisesta voitaikinataskusta paljastui luumu ja manteli. Jäätelölle en keksi yhtään sitä kuvaavaa ylisanaa tai sille oikeutta tekevää adjektiivia. Mielestäni se kruunasi loistavan illan ja oli uskomattoman herkullista.




Kiitos vielä kaikille unohtumattomasta illasta. Päätän raporttini tähän. Aina nälkä - over and out.

4 kommenttia:

  1. Ihanaa, kun tulitte! Oli kiva nähdä myös perheen miehisempää puoliskoa pitkästä aikaa :)

    VastaaPoista
  2. Aika tehokkaasti hävisi moinen herkkumäärä, mutta aika monta täysinäisen vatsan huokaustakin illalla pääsi :) Kiva kun tulitte ja olitte!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinne ne vaan katosivat! Kovasti kiitoksia houstaamisesta!

      Poista